تولیدات صنایع‌دستی مازندران قابلیت صادرات دارد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: هویت‌سازی و معرفی ظرفیت‌ استان در صنایع‌دستی ضروری است.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران؛ صادق برزگر در ششمین نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی که امروز ۲۱ دی ماه در اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران برگزار شد، با تاکید بر اینکه برای فروش محصولات و بازاریابی آنها هیچ مشکلی نداریم، افزود: تمام تولیدات هنرمندان صنایع‌دستی می‌تواند بعد تولید و تنوع یابی در بازار به فروش برسد و همچنین جنبه صادراتی داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در نشستی که به‌منظور انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی آلاشت شهر ملی جاجیم، بهشهر شهر ملی گلیچ و درزیکلای بابل روستای ملی حصیر برگزار شد، با اشاره به اینکه در شرایط کنونی در دنیای حاضر شهرها و روستاهای استان از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند که از وضعیت مصرف کنندگی به مرحله تولید و سرمایه‌گذاری رسیده اند، اظهار کرد: صنایع‌دستی جهش بلندی در راستای فرهنگ و هنر سنتی و سبک ایرانی اسلامی محسوب می‌شود.

او یکی از  اقداماتی که می‌تواند در این زمینه مورد قبول قرار گیرد بحث هویت سازی و به‌نوعی معرفی ظرفیت‌های موجود در سطح مناطق استان عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف بویژه صنایع‌دستی شناسایی، هویت آنها، برندسازی آنها و بحث ثبت ملی و جهانی صنایع‌‌دستی مطرح است.

برزگر با اشاره به روستای درزیکلای آخوندی پایین در بابل در بخش جلگه‌ای کتاب دارای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت دارد، تصریح کرد: حصیر‌بافی این منطقه از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است  که گونه‌های سنتی مهمی همچون کلاه حصیری ، زنبیل و سبدهایی دست ساز دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اعلام اینکه در این روستا ۵۰ کارگاه فعال  وجود دارد، گفت: تولید روزانه این کارگاه‌ها حدود ۵۰۰ قطعه در شبانه روز که ظرفیت بسیاری خوبی دارد.

او با تاکید بر اینکه در گام نخست معرفی هنر حصیر بافی به‌عنوان ثبت ملی در دستورکار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هنر حصیر بافی در حال انقراض بوده است در یک اقدامی اداره‌کل میراث‌فرهنگی مازندران نسبت به شناسایی این هنر و هنرمندان برنامه‌ریزی‌های انجام داد تا بتوانیم انگیزه های لازم را بوجود آوریم و این روستا را به‌عنوان پایلوت ملی در حوزه حصیر بافی معرفی کنیم.

برزگر ادامه داد: با مشاهده این ظرفیت‌ها می‌توانیم  در راستای اشتغال زایی و ایجاد مهاجرت معکوس برنامه‌ریزی‌های خوب و مطلوبی انجام دهیم.

او با اشاره به اینکه حصیر بافی در مازندران پیشینه ۷ هزار ساله دارد، گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی مازندران، خاصیت حصیر در زمستان گرم و در تابستان خنک می‌کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: برای فروش محصولات و بازاریابی آنها هیچ مشکلی نداریم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011021482860